Nyhet
2 Apr, 2024

LATVIAN FOREST: GENOMFÖR FÖRETRÄDESEMISSION OM 27,3 MLN KR

Uppdaterad:
2 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Latvian Forest styrelse har beslutat om att genomföra en företrädesemission om 27,3 miljoner kronor. Emissionen syftar till att finansiera fortsatt expansion genom förvärv av ytterligare skogsfastigheter samt återbetalning av aktieägarlån som använts för skogsfastighetsförvärv.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen sker med företrädesrätt för bolagets aktieägare. Elva befintliga aktier oavsett aktieslag ger rätt att teckna en ny B-aktie.

Emissionskursen är 8:20 kronor per ny B-aktie. Teckning av nya aktier kan även ske utan företrädesrätt.

"Syftet med den förestående nyemissionen är att finansiera en fortsatt expansion genom förvärv av ytterligare skogsfastigheter samt att återbetala skulder om cirka 15 miljoner kronor", uppger Latvian Forest.

Emissionskostnaderna beräknas samtidigt uppgå till sammanlagt cirka 0,9 miljoner kronor och utspädningen kommer att uppgå till cirka 8,3 procent om emissionen fulltecknas.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.