Nyhet
4 Jul, 2024

LIFECLEAN: TILLFÖRS 32 MLN KR I RIKTAD NYEMISSION

Uppdaterad:
4 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lifeclean har genomfört en riktad nyemission om cirka 32 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen uppgår till 5:40 kronor per aktie, och fastställdes via ett accelererat bookbuilding-förfarande som genomfördes av Corpura Fondkommission.

Emissionen görs i två delar, där den mindre delen (cirka 27 procent) görs genom kvittning av fordran. Tecknarna i den första delen av emissionen utgörs av ett antal befintliga institutionella aktieägare, familyoffices och externa kvalificerade investerare. Bland tecknarna i den andra delen finns tre styrelseledamöter och storägarna Varakani och Jula Miljö & Energi.

Nettolikviden avser användas till att säkerställa leverans av pågående kundprojekt och öka antalet affärer inom samtliga affärsvertikaler; PFAS, Agriculture och Healthcare.

Utspädningseffekten uppgår till 10,7 procent av aktierna och rösterna i bolaget.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.