Nyhet
1 Mar, 2024

LIPUM: FLERIE INVEST UTLÖSER BUDPLIKT

Uppdaterad:
1 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flerie Invest har på fredagen förvärvat 859 aktier i Lipum och passerar därmed 30-procentsgränsen för budplikt.

"Flerie avser att återkomma med besked om ett eventuellt offentligt uppköpserbjudande avseende resterande aktier i Lipum inom fyra veckor", uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Fleries totala innehav i Lipum efter förvärvet uppgår till nära 3 miljoner aktier vilket innebär att Flerie kontrollerar 32,01 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget.

Flerie har tidigare erhållit undantag från den budplikt som kunde uppkomma till följd av att Flerie tecknade sin andel i den företrädesemissionen som Lipum genomförde under 2023.

Enligt det undantaget skulle budplikt uppkomma om Flerie förvärvar ytterligare aktier, något de nu gjort.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.