Nyhet
29 Feb, 2024

LIPUM: GÖR FÖRETRÄDESEMISSION OM 187 MLN KR

Uppdaterad:
29 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Lipum har beslutat om att genomföra en företrädesemission om 187 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget bedömer att finansieringsbehoven fram till dess att fas 2a-studien av SOL-116 inleds, vilket enligt nuvarande plan beräknas ske i slutet av 2025, uppgår till cirka 100 miljoner kronor. Lipum bedömer vidare att bolagets finansieringsbehov för att kunna slutföra fas 2a-studien och starta fas 2b-studien, vilket enligt nuvarande plan beräknas ske i slutet av 2026, uppgår till ytterligare cirka 80 miljoner kronor.

En befintlig aktie i Lipum berättigar till tre teckningsrätter i emissionen. En teckningsrätt ger rätt att teckna en ny aktie. Teckningskursen har fastställts till 6:70 kronor per ny aktie.

Under onsdagens stängde Lipums aktie till 8:54 kronor.

Teckningsperioden förväntas pågå 9–23 april 2024.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.