Nyhet
26 Jul, 2024

LOGISTEA: MARKNADEN HAR INTE HUNNIT ANALYSERA SAMGÅENDET - ARNHULT

Uppdaterad:
26 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsprofilen Rutger Arnhult har fortsatt köpa aktier i fastighetsbolaget Logistea efter samgåendet med norska KMC – ett samgående han beskriver som en "klockren positiv förflyttning av bolagets verksamhet".

"Vi tror inte marknaden ännu riktigt hunnit analysera vad denna förflyttning fullt ut innebär", uppger Rutger Arnhult för Nyhetsbyrån Direkt.

I mitten på juni i år offentliggjorde Logistea ett samgående med norska KMC. I och med sammanslagningen blev Rutger Arnhult, som tidigare var storägare i båda bolagen, tredje största ägare i det nya bolaget med ett ägande om runt 11,4 procent.

Sedan dess har Rutger Arnhult ökat sitt ägande i bolaget genom flera aktieköp och där det senaste köpet på 4,5 miljoner aktier rapporterades in på fredagen. Efter köpen kontrollerar Rutger Arnhult 12,8 procent av kapitalet i Logistea.

"Samgåendet mellan Logistea och KMC innebär verkligen en klockren positiv förflyttning av bolagets verksamhet. Volym, geografi och kundbas förbättras som en följd av transaktionen", uppger han när Direkt frågar honom om köpen.

"Vi anser att Logistea, liksom Corem, värderas lågt", skriver Rutger Arnhult som även är största ägare och vd för fastighetsbolaget Corem, som i förra veckan kablade ut en nyemission på drygt 1 miljard kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.