Nyhet
2 Jul, 2024

MOVEBYBIKE: FÖRETRÄDESEMISSION 27,5 MLN KR

Uppdaterad:
2 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Movebybike har beslutat att genomföra en fullt säkerställd nyemission om 27,5 miljoner kronor, med företrädesrätt för bolagets aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Teckningskursen är fastställd till 0:08 kronor per aktie. Emissionslikviden ska i huvudsak användas för att skapa en stark finansiell ställning för bolaget genom reglering av skulder till långivare och leverantörer, kontant eller via kvittning.

"Detta utgör ett viktigt steg i att återställa det egna kapitalet samt realisera bolagets potential och mål om att skapa en lönsam affär inom hållbara logistiklösningar", heter det.

Movebybikes aktie stängde på 0:21 kronor på måndagen. Senare på måndagskvällen meddelade bolaget att det förvärvar ett danskt bolag för 19 miljoner kronor.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.