Nyhet
4 Jan, 2024

NEODYNAMICS: FÖRESLÅR FÖRETRÄDESEMISSION 25 MLN KR

Uppdaterad:
4 Jan, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Neodynamics har beslutat att föreslå att extra bolagsstämma beslutar om en företrädesemission om cirka 25 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar maximalt cirka 25,4 miljoner aktier och teckningskursen uppgår till 1 krona per aktie.

Vidare föreslås en sammanläggning av aktier 1:100 och en minskning av aktiekapitalet för att möjliggöra företrädesemissionen.

Neodynamics har erhållit teckningsförbindelser från ett urval av bolagets större befintliga aktieägare, däribland Gryningskust Holding och Rentability Sweden, samt medlemmar av bolagets styrelse och ledningsgrupp, uppgående till cirka 34 procent av företrädesemissionen. Vidare har Neodynamics ingått avtal om emissionsgarantier vilket, tillsammans med teckningsförbindelserna, säkerställer likviden i företrädesemissionen till 100 procent.

Emissionslikviden från företrädesemissionen avses främst att användas för fortsatt kommersialisering och marknadsbearbetning av Neonavia i USA och på utvalda centra i Storbritannien, Tyskland och Sverige samt förstärka bolagets kapitalstruktur genom återbetalning av lån.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.