Marknadskommentar
14 Jun, 2024

NORDEN: KYOTO GROUP RUSADE MOT STRÖMMEN, VINX 30 -0,1%

Uppdaterad:
14 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordenbörserna avslutade veckans sista handelsdag brett nedåt. Samlingsindexet Vinx 30 tappade 0,1 procent till 1.733.

På dansk sida försvagades Köpenhamnsbörsens OMXC25-index 0,9 procent till 1.968.

Fraktjätten Maersk var oförändrad trots att raterna på containerfrakt under den senaste veckan fortsatt att stiga.

Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), har under veckan stigit med 6,1 procent. De stigande fraktpriserna grundar sig främst i oroligheterna i Röda havet.

Läkemedelsbolaget Zealand Pharma avancerade 2,2 procent. På onsdagen backade aktien 5,5 procent för att på torsdagen stiga 6 procent. Veckans kursrörelser har skett utan några egentliga bolagsnyheter, skrev Marketwire.

I Norge tappade OBX-indexet 0,8 procent till 1.299.

Fastighetsbolaget KMC Properties lyfte 4,2 procent på nyheten om att bolaget går samman med det svenska fastighetsbolaget Logistea.

Batteritillverkaren Kyoto Group rusade över 90 procent på nyheten om att bolaget ingått transaktionsavtal med Glentra, där en riktad emission på 287 miljoner norska kronor kommer att göras mot Glentra.

HMH, som erbjuder tjänster för oljefältsborrning, har ansökt om en börsnotering i USA. HMH är ett samriskbolag som till hälften ägs av oljeservicebolaget Akastor. Enligt Bloombergs källor kommer HMH Holding att värderas till runt 1,5 miljarder dollar.

Akastor avancerade 6 procent.

I Helsingfors summerades fredagen i en nedgång om 1,4 procent till 4.503.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.