Marknadskommentar
11 Oct, 2024

NORDEN: VALMET FÖLL TUNGT I HELSINGFORS, VINX 30 +1,1

Uppdaterad:
11 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska grannbörserna handlades, likt i Stockholm, uppåt på fredagen. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 1,1 procent.

I Köpenhamn avslutade OMXC25-indexet dagen med en 0,4-procentig uppgång.

Försäkringsbolaget Tryg toppade indexet, upp 3,1 procent, i kölvattnet av uppgångar från amerikanska sektorkollegor under torsdagen.

Även jättarna Maersk och Novo Nordisk gick starkt, upp 2,2 procent vardera. För det sistnämnda har Barclays hänvisat uppgången till veckostatistik över Wegovy i USA som visade att antalet patienter på Wegovy har ökat med 6,1 procent.

Mot strömmen föll Zealand Pharma med 1,9 procent.

Oslobörsens OBX-index adderade totalt en halv procent. Norsk Hydro var upp 2,9 procent i spåren av stigande aluminiumpriser.

Fraktbolagen Frontline och Hafnia handlades samtidigt ned med 2,5 respektive 1,4 procent i en något ojämn fraktsektor där MPCC var upp 0,3 procent.

Längs ned i Osloindexet återfanns Nordic Semiconductor med en nedgång om 2,7 procent.

I Helsingfors var OMXH25 upp 0,3 procent. Energibolaget Neste gick starkt med en drygt 2 procentig uppgång.

I botten återfanns det vinstvarnande verkstadsbolaget Valmet. Bolaget tappade 7,8 procent efter att ha spått att det jämförbara ebita-resultatet för 2024 kommer att ligga kvar i nivå med 2023 års resultat.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.