Nyhet
22 Feb, 2024

NORDNET: GUSTAF UNGER TILL KONKURRENT OROAR INTE - ORDF

Uppdaterad:
22 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordnets styrelseordförande Tom Dinkelspiel fick reda på att Gustaf Unger valt att ta vd-rollen hos konkurrenten Avanza när han läste rivalens pressmeddelande och hade inte informerats tidigare.

Det uppger han för Nyhetsbyrån Direkt.

Gustaf Unger, som har suttit som styrelseledamot i Nordnet sedan 2022 kommer omedelbart att lämna Nordnets styrelse enligt det pressmeddelande Avanza skickade ut i samband med att han presenterades som ny vd.

Något karensavtal finns inte heller då Gustaf Unger inte har varit anställd hos Nordnet.

"Han har inget anställningsförhållande hos oss, hans sitter i styrelsen så han kan välja att utträda på dagen. Sedan finns det en naturlig karens i att han ska bli ledningsprövad av Finansinspektionen", säger Tom Dinkelspiel.

Är du orolig över att han sitter på lite extra kunskap om Nordnet?

"Jag är helt säker på att Gustaf är ett superproffs och att han kommer professionellt och inte dela med sig om något som är allt för företagsspecifikt. Sedan är vi en väldigt transparent organisation och det betyder att det vi tycker och tänker och gör är allmänt väldigt känt i marknaden", säger han och tillägger:

"Vad gäller väldigt företagsspecifik information så är jag helt övertygad om att Gustaf inte kommer att använda den, och uppträda professionellt."

Kommer ni att utse en ersättare till Gustaf Unger?

"Nu ska jag inte föregå valberedningen men jag har precis meddelat valberedningens ordförande att de nog har en del jobb kvar att göra, men jag har inte hunnit diskutera det mer", säger Tom Dinkelspiel.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.