Redaktionen
8 Jun, 2022
by mates emission

Nyemission By Mates

Uppdaterad:
21 Mar, 2023

Nyemission By Mates

E-sportens ekosystem växer och By Mates är en av dessa aktörer som kämpar för att ta marknadsandelar. Bolaget grundades 2017 med visionen att demokratisera E-sporten och genomför nu en nyemission för att ta nästa steg i denna resa. Med en skalbar plattform och diversifierad affärsmodell siktar bolaget globalt.

Ta del av teckningserbjudandet här

Nyemission by mates

By Mates driver den digitala gamingplattformen mates.gg vilken jämförs med en fritidsgård för gamers. Efter att under flera år bedrivit uppskattade E-sportslägar och E-sportevent identifierade grundarna ett hål på marknaden, trygg och seriös E-sportupplevelse, vilket lade grunden för By Mates. Plattformen är mångsidig och har flertalet intäktsströmmar:

 

→ Personliga tränare (gaming-PTs)

→ Samarbeten med E-sportsklubbar 

→ Premium-medlemskap till plattformen

→ Fritidsverksamhet för skolor

→ Samarbeten med partnerföretag* 

 

*Exempel på samarbeten är olika varumärkesbyggande tävlingar med priser eller mer traditionell marknadsföring.

bymates esport

By Mates genomför emissionen med den huvudsakliga motivering att marknadsföra sin plattform och öka användarbasen. Bolaget befinner sig än bara i startgropen men spår en god omsättningstillväxt med höga marginaler. Värderingen matchar ambitionerna och det ska bli intressant att följa dess resa.

 

Antal aktier innan emission: 1 774 635 st

Antal aktier i erbjudandet: 200 000 st

Priset per aktie: 50 SEK

Teckningsperiod: 7 juni 2022 - 2 juli 2022

Värdering pre-money: ca 89 MSEK

 

Styrelsen har option att godkänna överteckning och emittera upp till 100 000 nya aktier över det befintliga erbjudandet. Detta innebär att nettolikviden maximalt kan komma att uppgå till 15 MSEK.

 

Investera i bolaget här

by mates

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.