Redaktionen
21 May, 2024
zoom Joint venture kina

Nytt LoI kring JV i Kina för Zoomability

Uppdaterad:
24 May, 2024

Efter förhandlingar på plats i Kina förra veckan har Zoomability nu skrivit på ett Letter of Intent (LoI) med Jiebao KING Development Ltd. Co. i Wuxi ca, 100 km NV om Shanghai. I JV:et kommer Jiebao att bidra med sin djupgående kunskap i produktion av främst tvåhjuliga elfordon och försäljning på den kinesiska marknaden. Zoomability kommer bidra med sin IP och kunskap i design och produktion av Zoom Uphill.

jiebao zoomability

Nästa steg är att testa Zoomen på plats i Wuxi och parallellt ta fram ett avtal kring upplägget för JV:et. Tanken är att Zoomability ska bli majoritetsägare och kapital för att starta verksamheten ska komma från en privatperson med kopplingar till Jiebao. Produktion av Zoom Uphill kommer ske i Jiebaos lokaler.

Mer information kommer meddelas så snart Zoomability har ett underskrivet avtal på plats.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView
Axel Pettersson
Axel Pettersson
Aktieanalytiker

Med tanke på att ett sådant JV i Kina bland annat skulle innebära att produktionskostnaderna kan minskas så är detta ett stort steg i rätt riktning för Zoomability. Det är dessutom positivt att Zoomability är tänkt att bli majoritetsägare för bolaget eftersom de då får större inflytande över verksamheten.

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.