Redaktionen
7 Jun, 2024
observit

Observit tillkännager ny driftstart i både Sverige och Finland

Uppdaterad:
7 Jun, 2024

Observit (publ), en ledande leverantör av övervakningslösningar, tillkännager en driftstart med bussar utrustade med Observits avancerade kamerasystem i Finland, samt en driftstart med spårbundna fordon utrustade med Observits kamerasystem i Sverige. Projekten har ett sammanlagt uppskattat kontraktsvärde på 4,2 miljoner kronor i mjukvaruintäkter under kontraktstiden.

Den nya driftstarten i Finland markerar en betydande milstolpe i Observits fortsatta internationella expansion. Med dessa tillskott har nu Observit över 6100 aktiva enheter i drift i Finland, vilket bekräftar företagets starka ställning och tillväxt på den nordiska marknaden.

Observit kan meddela att deras avancerade kamerasystem nu även är driftsatt på spårbundna fordon. Detta utvidgar företagets adresserbara marknad från att tidigare ha fokuserat på bussar till att nu inkludera tåg och spårvagnar.

Björn Callenfors
Björn Callenfors
VD för Observit

Vi är mycket glada över att kunna utöka vår närvaro i Finland. Detta visar på det ökande förtroendet för våra övervakningslösningar och vår förmåga att leverera högkvalitativa tjänster internationellt.

 Att vi nu finns på spårbundna fordon är ett viktigt steg i vår strategi att bredda vår adresserbara marknad och växa globalt.

Denna expansion i Finland är en del av Observits långsiktiga vision att skapa säkrare och mer effektiva transportlösningar världen över. Företaget ser fram emot att fortsätta sin tillväxt och innovation, samt att stärka samarbetet med sina partners och kunder i regionen.

TradeVenues tankar

Axel Pettersson
Axel Pettersson
Aktieanalytiker

I enlighet med bolagets strategi finns Observits kamerasystem nu tillgängliga på spårbundna fordon. Detta ökar inte bara företagets adresserbara marknad utan förbättrar också företagets tillväxtmöjligheter. Förutom detta stärker projekten företagets position som en av de ledande aktörerna på den nordiska marknaden.

Om Observit

Observit är marknadsledande i Norden när det gäller mobil videoövervakning inom kollektivtrafiken. I kundbasen finns stora välkända bussoperatörer som Nobina, Keolis, Transdev, Vy samt andra transporttunga kunder som Elis. Företaget tillhandahåller programvara som en molntjänst, en SaaS-lösning (Software as a Service), och har för närvarande cirka 40 000 licenser (en licens per kamera) anslutna över hela världen. Observit har huvudkontor i Sundsvall, samt kontor i Malmö och London, Storbritannien. Mer information www.observit.com.

 

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.