Rapportkommentar
24 May, 2024
beyond rapportkommentar q1 2024 penser access

Beyond Frames: Lyckad lansering av Ghosts of Tabor driver tillväxt/ Penser Access by Carnegie

Uppdaterad:
24 May, 2024

Försäljningstakt över våra helårsprognoser bevisar vår investmenttes
Nettoomsättningen i kvartalet uppgick till 59,6 mkr, vilket motsvarar en tillväxt om 245% y/y. Försäljningstakten för helåret är ca 49% över vårt helårsestimat. Utvecklingen förklaras med att lanseringen av Ghosts of Tabor skedde till ett högre pris än väntat – USD 25 vs USD 20 – när spelet mjuklanserades under förra året. Spelet har nu sålt i över 1 miljon exemplar. Vår skattning var en försäljning om ca 900 000 exemplar 2023-2026. EBITDA i kvartalet uppgick till 8 mkr, vilket indikerar en EBITDA för helåret ca 14% över våra estimat. Förklaringen till den lägre avvikelsen i EBITDA än i försäljning är att bruttomarginalen kopplat till Ghosts of Tabor är betydligt lägre än för andra titlar. Vi hade således räknat med en annan mix. Sammanfattningsvis ger rapporten en tydlig bekräftelse av vår investmenttes; Beyond Frames ger exponering mot en snabbt växande form av underhållning genom en riskminimerande affärsmodell.

Kraftigt höjda försäljningsestimat
Baserat på den starka utvecklingen för Ghosts of Tabor höjer vi våra estimat för nettoomsättning med 30% för innevarande år. För 2025-2026 höjer vi nettoomsättningsestimaten med 16%. Givet att försäljningen av Ghosts of Tabor har en betydligt lägre bruttomarginal än andra titlar justerar vi endast upp EBITDA med 4,4% på innevarande år. Under 2025-2026 höjer vi våra EBITDA-estimat med i snitt 11,2%. Justeringen i EPS under prognosperioden beror på att vi ökar avskrivningstakten i prognosperioden.

penser beyond frames rapportkommentar q1 2024

Höjer motiverat värde
Baserat på estimatförändringarna justerar vi vårt motiverade värde till 28-36 kr (27-30). Beyond Frames ger en stark exponering mot en snabbt växande trend inom underhållning. Sedan hösten 2023 har antalet tonåringar i USA som äger ett VR-headset ökat från 31 till 33%. Vidare har Metas intäkter ifrån affärsområdet med fokus på VR vuxit med 30% y/y. Vi ser således att Beyond Frames som förläggare till en av de snabbast växande VR-titlarna genom historien har en fortsatt möjlighet att växa kommande år. I våra estimat är vi konservativa gällande kommande spelsläpp och räknar med att bolaget kommer se en stigande bruttomarginal då man kommer att släppa titlar där man själva har investerat mer i utvecklingen än Ghosts of Tabor.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 24-05-2024 kl. 08:51:
https://researchdocs.carnegie.se/research/2024/05/24/beyondframesq1.pdf

Detta är en betald analys från Carnegie Investment Bank. Läs mer på: https://epaccess.penser.se/ 

Carnegie rapportkommentar q1 2024 beyond
Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.