Nyhet
1 Dec, 2023

PM NYHETER I KORTHET FREDAG 1 DECEMBER

Uppdaterad:
1 Dec, 2023

KLIMATFOND. Redan första dagen på FN:s klimatmöte i Dubai klubbades en fond för fattiga länder som drabbas av skador orsakade av klimatförändringarna. (SvD)


VÄRMEREKORD. Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det rapporterar FN:s meteorologiska organisation WMO i en ny rapport. (SvD)


BANKVERKTYG. Statliga SBAB har en central roll i Socialdemokraternas planer på en tillfällig bankskatt. (SvD)


BOPRIS NED. Det senaste årets våldsvåg har påverkat hur bostadsköpare ser på vissa områden, enligt mäklare. (DN)


KRIGSRISK. Krig mellan Kina och USA kommer att bryta ut inom fem år tror en majoritet av tillfrågade invånare i Kina. (DI)


FLER KONKURSER. Årets näst sista månad stänger på rekordhöga konkurssiffror. Branschmässigt sticker e-handeln ut med en uppgång på 70 procent. (DI)


RAS FÖR SKOAKTIE. Skobolaget Dr Martens har haft det tufft med försäljningen i USA. Bolagets aktie har rasat på Londonbörsen efter en publicerad halvårsrapport och sänkta prognoser. (SVD)


RÄTTEGÅNG. Brottsoffer i det uppmärksammade och det pågående Lundin Oil-målet har begärt 110 miljoner kronor i skadestånd. Domstolen har nu slagit fast att de inte kan få sina anspråk prövade. (SvD)


TUFFT FÖR BLANKARE. H&M:s aktie har gått starkare än index hittills i år, delvis i kraft av bolagets omfattande återköpsprogram. Flera experter bedömer nu att de som har korta positioner i aktien kommer få det svårare framöver. (DI)TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.