Press
10 Sep, 2024
rmdx kai

RMD fördjupar samarbetet med indonesiska KAI

Uppdaterad:
10 Sep, 2024

Railway Metrics and Dynamics (RMD) har tagit ytterligare ett steg i sitt samarbete med PT Kereta Api Indonesia (KAI). Vid ett möte i Bandung nyligen diskuterade Team Sweden och KAI hur RMD:s teknologi och produkter kan effektivisera järnvägsdriften i landet och förbättra säkerheten.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Förbättrad drift med smart teknologi
Under mötet presenterades RMD:s avancerade lösningar för realtidsövervakning, dataanalys och förebyggande underhåll. VI förklarade hur vårt "system av system" och den AI och Machine Learning-teknik som utgör grunden fungerar i praktiken, samt hur den kan hjälpa KAI att få en mer effektiv järnvägsdrift över hela landet.

Säkerhet och effektivitet i fokus
Möjligheten att kunna agera proaktivt på potentiella problem är avgörande för den indonesiska järnvägen. I ett land där seismisk aktivitet är vanligt förekommande behöver man ha en korrekt och samlad bild över järnvägens underhållsbehov.

Och nu satsar Indonesien ordentligt på sin järnväg. Jakarta har fått en ny tunnelbanelinje och snabbtågslinjen mellan Jakarta och Bandung ska förlängas via Yogyakarta ända till Surabaya på Javas östra sida.

railway metrics kai

Men det handlar inte bara om att bygga ut och bygga nytt - en stor del av satsningen handlar om att ta hand om och bevara den infrastruktur som redan finns. Andelen gods som transporteras på järnväg måste öka kraftigt, bland annat eftersom man behöver avlasta det kraftigt ansträngda vägsystemet.

RMD:s teknik imponerade
Effektiv järnvägsdrift handlar om att satsa på ny teknik. Under mötet demonstrerade vi därför hur våra Performance Monitoring Units (PMU) skapar en heltäckande realtidsövervakning av både infrastruktur och järnvägsfordon, hur sensorerna och vårt Train Management System kan hjälpa KAI att förebygga olyckor, skapa en tryggare järnvägsmiljö samt kraftigt effektivisera underhållet.

Förebyggande, proaktivt järnvägsunderhåll sparar in stora summor pengar - något som blev uppenbart under det lyckade mötet med KAI.

Framåt tillsammans
RMD och KAI planerar nu att genomföra tester, så kallade Proof of Concepts (PoCs), för att visa hur vår teknologi kan förbättra specifika områden inom KAI:s verksamhet.

railway metrics and dynamics kai

I det första testet kommer våra sensorer att användas för att upptäcka slitage på hjul - både i form av hjulplattor och annat som påverkar gångdynamiken. Man vill också kunna övervaka lokens motortemperaturer i realtid - något som ska göras med värmekameror från svenska företaget Axis.

Nästa steg för att förbättra säkerheten och effektiviteten är att definiera och inleda en serie utvärderingsprojekt. Faller de väl ut öppnas dörrarna för att implementera RMD:s teknologi inom hela KAI:s järnvägsnät.

Om Team Sweden: Team Sweden är ett samarbete mellan svenska myndigheter, företag och organisationer som tillsammans arbetar för att främja svenska affärsintressen globalt. Partnerskapet med Indonesien fokuserar på hållbar utveckling, särskilt inom transport, energi och infrastruktur.

Om KAI: PT Kereta Api Indonesia (KAI) är det statliga företaget som ansvarar för järnvägstransporten i Indonesien och övervakar verksamheten på landets omfattande järnvägsnät.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.