Nyhet
20 Nov, 2023

RENEWCELL: INLEDER EN STRATEGISK ÖVERSYN (NY)

Uppdaterad:
20 Nov, 2023

(Tillägg: på flera ställen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Textilåtervinningsbolaget Renewcell inleder en strategisk översyn av bolagets kapitalstruktur och utvärderar potentiella strategiska alternativ för att säkra ytterligare finansiering.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som kommunicerats den 12 oktober har Renewcell upplevt lägre än förväntade försäljningsvolymer till fiberproducenter under tredje kvartalet. Vidare har det under november kommunicerats att de låga försäljningsvolymerna fortsatte i oktober.

"Dessutom förväntas försäljningsvolymerna i november bli lägre än tidigare förväntat och i linje med försäljningsvolymerna i oktober. Diskussioner pågår med flera kunder för att säkra beställningar men det är osäkert när de kommer materialiseras", står det i pressmeddelandet.

På grund av detta inleds en strategisk översyn för att utforska olika finansieringsalternativ. Sådana alternativ kan inkludera ytterligare skuldfinansiering, en företrädesemission, en riktad emission till en finansiell eller strategisk investerare eller andra möjliga strategiska transaktioner.

Styrelsen har inte fastställt en tidplan för slutförandet av översynen, men processen kommer att påbörjas omedelbart.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.