Redaktionen
17 Jun, 2022

Sammanfattning Hoi Publishing AB inför notering

Sammanfattning Hoi inför notering

Teckningsperioden i Hoi Publishing närmar sig sitt slut och börsnoteringen kommer allt närmare. Hoi har tidigare brottats med lönsamheten men får i och med noteringen historiska förutsättningar att åtgärda detta. Injiceringen av nytt kapital kommer möjliggöra en aggressiv expansion till en redan omfattande rättighetskatalog. Tillsammans med de tidigare och pågående satsningar i digitaliseringsarbetet och basorganisationen har bolaget en stabil grogrund för att kraftigt öka omsättningen samtidigt som den låga kostnadsstrukturen på sikt bäddar för goda marginaler. 

Ta del av teckningserbjudandet här

 

----------------------------------------

Erbjudandet i sammandrag:

Pris: 4,50 per B-aktie

Courtage: 0 SEK

Erbjudandets storlek: 4 450 000 nyemitterade B-aktier

Säkrad andel: 30% av erbjudandet

Bolagsvärdet pre-money: 38 MSEK

Teckningsperiod 8 - 20 juni 2022

Minsta teckningspost: 1 000 st aktier

----------------------------------------

 

Affärsmodell

Hois affärsmodell bygger på den unika Hoi-modellen som kombinerar det bästa med traditionell förlagsverksamhet och egenutgivning där författarna bland annat är med och finansierar projekten. Detta innebär inte bara en stor riskreducering från förlagets perspektiv, utan även att bolaget får en större utgivningskapaciteten än sina konkurrenter. Genom att bära en del av risken får författarna dessutom möjlighet att vara mer delaktig i utgivningen samt betydligt bättre villkor såsom högre royalties.

 

“Till skillnad från traditionella förlag har vi en stor andel av våra intäkter från författarnas investeringar. Den delen är dessutom fortfarande växande och utgör c.:a 30% av omsättningen idag.”  - Lars Rambe, VD

 

IPO hoi publishing

 

Sista datumet för att investera är 20 juni och nedanför har vi sammanställt allt som kan tänkas nödvändigt för ta ett informerat beslut.

 

Snabbanalys Hoi Publishing: “Nytt kapitel på en marknad som är i en tillväxtfas”

 

Blogginlägg av Aktiepappa: “Hoi Publishing - IPO”

 

Q&A: Intervju med VD Lars Rambe

 

Investment Memorandum

 

----------------------------------------

Kort om Hoi Publishing

Ordförande: Jesper Hörnberg

VD: Lars Rambe

Ticker: HOI B 

Lista: NGM Nordic SME* 

----------------------------------------


emission hoi

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.