Nyhet
8 Apr, 2024

SAS: ANTAL PASSAGERARE ÖKADE MED 5% I MARS

Uppdaterad:
8 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med samma månad ett år tidigare.

Det framgår av SAS trafikrapport.

SAS kapacitet, mätt som ASK, ökade med 15 procent medan intäktsmåttet RPK (passagerarkilometer) ökade med 20 procent, jämfört med mars 2023. Kabinfaktorn som mäter kapacitetsutnyttjande var 79 procent.

Den så kallade valutajusterade Pask-nivån, passagerarintäkter i relation till tillgänglig flygstol, var samtidigt ned med 2,3 procent valutajusterat.

"Vi är glada att 2 miljoner passagerare reste med SAS under mars, vilket inkluderar påskhelgen i år. Under månaden godkände den amerikanska domstolen SAS rekonstruktionsplan, vilket är en stor milstolpe för SAS Forward och ger oss en tydlig väg ut ur rekonstruktionsförfarandena", kommenterar SAS vd Anko van der Werff i trafikrapporten.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.