Nyhet
12 Jun, 2024

SENZAGEN: GENOMFÖR RIKTAD NYEMISSION FÖR 37 MLN KR

Uppdaterad:
12 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Senzagen meddelar att bolaget har genomfört en riktad emission av aktier motsvarande cirka 37 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Totalt emitterades drygt 5,3 miljoner aktier. Ett antal nya internationella och svenska institutionella investerare deltog i den riktade emissionen, inklusive ShapeQ Gmbh, Life Science Invest Fund I och Landia AB.

Enligt bolaget var emissionen "kraftigt övertecknad".

Genom den riktade emissionen tillförs Senzagen 37,2 miljoner kronor före transaktionskostnader. Den riktade emissionen har genomförts med stöd av bemyndigande från bolagets årsstämma den 15 maj 2024. Teckningskursen i den riktade emissionen har, genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande, fastställts till 7:00 kronor per aktie.

Tidigare under onsdagen uppgav Senzagen att de avsåg göra en nyemission för cirka 34 miljoner kronor.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.