Laddar annons
Nyhet
15 Oct, 2024

SIVERS: RIKTAD EMISSION TILL VD OM 7 MLN KR, TECKNINGSKURS 3:97 KR

Uppdaterad:
15 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sivers Semiconductors har beslutat att genomföra en riktad nyemission av lite drygt 1,76 miljoner stamaktier motsvarande cirka 7 miljoner kronor till vd Vickram Vathulya.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrund är att styrelsen beslutade den 17 september 2024 att emittera 1,52 miljoner stamaktier till Vickram Vathulya. Emissionsbeslutet erhöll dock inte erforderlig majoritet för att godkännas av den extra bolagsstämman som hölls den 11 oktober 2024 då vissa aktieägare valde att rösta nej till förslaget eftersom aktiekursen i Sivers Semiconductors sjunkit klart under teckningskursen.

Styrelsen har därför beslutat på nytt, under förutsättning av godkännande från extra bolagsstämma den 8 november 2024, att genomföra den riktade nyemission omfattande 1,76 miljoner stamaktier. Teckningskursen i den riktade emissionen är 3:972 kronor per stamaktie och har fastställts genom överenskommelse mellan styrelsen och Vickram Vathulya och motsvarar stängningskursen för stamaktien på Nasdaq Stockholm den 11 oktober 2024.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.