Nyhet
26 May, 2023

SIVERS: UPPTAR FINANSIERING OM 75 MLN KR (OMS)

Uppdaterad:
26 May, 2023

(Omsändning: Skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikbolaget Sivers Semiconductors har ingått låneavtal med Formue Nord om en finansiering upp till 75 miljoner kronor, varav 25 miljoner kronor är ett konvertibelt lån till en fast konverteringskurs på 9:61 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det upptagna konvertibellånet motsvarar en utspädningseffekt på cirka 1,1 procent.

Bolaget har därutöver fått ett kreditbeslut från en affärsbank på ytterligare 25 miljoner kronor och förhandlar slutliga låneavtal.

"Med denna lånefacilitet och den tidigare nyemissionen har vi nu säkrat en stark finansieringsbas att fortsätta bygga Bolagets tillväxtresa inom de stora tillväxtområden som vi idag adresserar", skriver bolagets vd och koncernchef Anders Storm.

Vidare skrev vd:n att målet att växa nettoomsättning med 100 procent samt nå lönsamhet på justerad ebitda nivå under andra halvåret 2023 står fast.

Lånefaciliteterna ersätter existerande lånefacilitet om 100 miljoner kronor från Modelio Equity och Exelity. Bolaget återbetalar därmed det utestående lånebeloppet till långivarna om 50 miljoner kronor.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.