Laddar annons
Nyhet
18 Jul, 2024

TAURUS ENERGY: AVSER FÖRVÄRVA ENERGI- OCH BATTERIBOLAGET SUNTRADE

Uppdaterad:
18 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Taurus Energy har ingått avsiktsförklaring gällande förvärv av energi- och batteribolaget Suntrade till en indikativ köpeskilling om 65 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen ska erläggas genom en nyemission av nya B-aktier i Taurus motsvarande 65 miljoner kronor till en kurs av 0:04 krona per aktie.

År 2023 hade Suntrade en omsättning om drygt 3 miljoner kronor och ett resultat om 0,2 miljoner kronor.

Transaktionen är villkorad beslut på extra bolagsstämma samt på ansökan om fortsatt notering på Spotlight Stock Market.

Bakgrund är att Taurus fram till och med 2021 var en energikoncern fokuserad på utveckling biotekniska lösningar för förnybar produktion av cellulosabaserad etanol för drivmedelsbruk. På grund av uppdagande av kritiska avvikelser i bolagets produkt gentemot dess patentportfölj avvecklades verksamheten 2021.

Den planerade transaktionen kommer att ge Taurus befintliga aktieägare en tillgång verksam på en marknad inom segmentet förnybar energi i linje med Taurus grundtanke, heter det.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.