Nyhet
1 Feb, 2024

TELLUSGRUPPEN: ORGANISKA TILLVÄXTEN PRELIMINÄRT 12,1% 4 KV

Uppdaterad:
1 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tellusgruppen, verksamt inom utbildning och barnomsorg, meddelar preliminära siffor för det fjärde kvartalet 2023 med anledning av en planerad spridningsemission.

"Syftet är att ge potentiella köpare en så uppdaterad och transparent bild som möjligt av verksamheten", skriver Tellusgruppen i ett pressmeddelande.

Intäkterna ökade preliminärt med 14,2 procent i kvartalet till 113,6 miljoner kronor (99,5). Den organiska tillväxten var 12,1 procent medan 2,1 procent hänförs till genomförda förvärv.

"Bolagets tillväxttakt är fortsatt hög även om vi ser en minskning i tillväxttakten vilket är en följd av att årets förvärv som har varit mindre i volym än förra året", säger vd Bijan Fahimi i en kommentar.

Ebitda-resultatet uppgick preliminärt till -2,3 miljoner kronor (1,5). Det justerade ebitda-resultatet var 0,7 miljoner kronor (5,5).

Nettoresultatet landade på -9,3 miljoner kronor (-5,7) medan periodens kassaflöde från den löpande verksamheten var 1,4 miljoner kronor (6,6).

"Den organiska tillväxten är fortsatt hög och förstärks ytterligare med hjälp av de nya enheter vi startade under 2023. På årsbasis förbättrades lönsamheten och kassaflöden från den underliggande löpande verksamheten, vilket hänförs till bättre utfall i etablerade förskoleverksamheter och tillväxt inom affärsområdet utbildningsresurser. Den höga nyetableringstakten satte dock press på lönsamhet och kassaflöden under det fjärde kvartalet", säger Bijan Fahimi.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.