Analys
21 Oct, 2019

TradeUpdate - Viktig milstolpe för Quartiers Properties

Det Marbellabaserade fastighetsbolaget Quartiers Properties (bevakat av TradeVenue) kunde i månadsskiftet augusti/september slå upp portarna för själva restaurangen på Boho Club – belägen på Golden Mile i Marbella – och om mindre än två månader är det dags för invigning av själva hotellet. Restaurangen har redan fått stor genklang hos Marbellas kräsna restaurangpublik. 

Företagsledningen har därmed i stort sett enligt tidsplan på mindre än ett år lyckats få fram finansiering och genomföra investeringen, vilket med tanke på finansinstitutens återhållsamhet, spansk byråkrati och projektets komplexitet är en klar framgång. Osäkerheten kring den spanska fastighetsmarknaden längs Solkusten – där bland annat britterna avvaktar med investeringar till följd av Brexit - pressar dock bolagets aktiekurs och aktien är för närvarande nere på de lägsta nivåerna sedan årsskiftet. 

Förhoppningsvis kommer en aviserad bankvärdering av det nyuppförda Boho Club visa på att den sammanlagda investeringen om ca 20 MEURO (häften mark och hälften byggnad) adderar till substansvärdet men också medger fördelaktigare finansiering med lägre räntor och amorteringar som följd. 

Nedan finns ett antal bilder från anläggningen med bolagets VD Marcus Johansson Prakt. 

 

 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.