Redaktionen
5 Jan, 2023
Bevaka attana

TradeVenue påbörjar bevakningen av Attana

Uppdaterad:
2 Mar, 2023

Attana tillkommer som nytt fullbevakat bolag på TradeVenue. Attana är ett svenskt bioteknikbolag som med sin uppdragsforskning och egenutvecklade mätinstrument effektiviserar de mycket omfatttande kliniska processer som är vid läkemedelsutveckling. Efter genomförd företrädesemission som stängde 29 december 2022 tillfördes bolaget emissionslikvid om 11,4 MSEK före avdrag för emissionskostnader vilket väntas accelerera utrullningen av bolagets mätinstrument väsentligt.

Attana TradeVenue

Marknaden för diagnostistik och uppdragsforsknings har attraherat stora kapitalflöden under de senaste åren från de bolag som tävlat om att få ett försprång inom vaccinering och botemedel för coronaviruset. Utöver den efterfrågechock som gjort COVID-19-vaccinet till en mycket värdefull tillgång är forskning riktad mot cancer det snabbast växande segmentet. Den globala marknaden för läkemedel uppskattades av Statista, konsult- och analysföretag, vara värd ca 1 431 MdUSD år 2021 med en genomsnittlig tillväxt på ca 5 procent. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.