Nyhet
9 Feb, 2024

USA: Biden överväger restriktioner för kinesiska "smarta bilar"

Uppdaterad:
12 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biden-administrationen överväger importrestriktioner för "smarta bilar" och relaterade komponenter från Kina som går bortom nuvarande tullar, för att hantera växande oro om datasäkerhet.

Det rapporterar Bloomberg News.

Åtgärderna skulle träffa elbilar och komponenter som har sitt ursprung i Kina, oavsett var de satts samman i slutändan, för att förhindra att kinesiska tillverkare tar in bilar och delar till den amerikanska marknaden via tredjeländer som Mexiko.

Biden-administrationen är särskilt oroad över mängden data som samlas in av "smart bilar", som inkluderar elbilar och andra uppkopplade och autonoma fordon. Även många bilar som går på bensin eller gas är i dag uppkopplade på olika sätt och skulle därmed kunna vara möjliga mål.


 


TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.