Veckobrev
23 May, 2022
Veckobrev v.20

Veckobrev v.20

Uppdaterad:
22 Jan, 2023

Föregående vecka har kretsat kring nyemissioner och aktivitet i Bonzun. Nedan adresserar vi Bonzuns Q1-rapport samt nyemissioner i International Gaming Systems och Raytelligence.

Bonzun Q1-22. I veckan har Bonzun publicerat sin delårsrapport för första kvartalet. Fokus för Q1 har legat på att rusta upp inför den internationella expansionen där den genomförda företrädesemissionen motsvarat ett välkommet kapitaltillskott. Omsättningen är fortsatt blygsam om ca 0,5 MSEK (0,2) med ett resultat som tyngdes av stora emissions- och räntekostnader. Bonzun kom tidigare ut i veckan med nyheten om en mobilanpassad version av iKBT-programmet. Mobilanpassningen har varit efterfrågad av flera kunder och kommer lägligt efter försäkringskassans besked att subventionera upp mot 50% av kostnaden för Evolves tjänster. Under kommande vecka kommer vi publicerar vår initieringsanalys av Bonzun. Till dess kan ni följa bolaget nedan.

Bonzun aktie

Följ bevakningen av $BONZUN här

Förhöjd E-sport. International Gaming Systems (IGS) är en svensk tjänsteleverantör inom gränssnittet för E-sport, gaming och tilläggstjänster. Tilläggstjänster syftar på de element man kan addera till spelplattformar för att öka användaupplevelsen och expandera spelets ekosystem. Exempel på sådana tillägg är skins i skjutspelet CS:GO vilket motsvarar begränsade utgåvor av kosmetiska element i spelet såsom unika mönster på vapen eller utrustning som i sin tur kan handlas på öppna handelsplatser. Bland IGS nuvarande tilläggstjänster finns NFTs, lotteri-funktioner, skins och merchandise/kringprodukter. Visionen är att med den nuvarande mediabroadcasting-plattformen och partnerskap hjälpa spelutvecklare att etablera communities kring spel-plattformarna. Gaming-marknaden går fortsatt starkt och det blir allt vanligare för spelutvecklare att addera denna typ av belöningssystem för att hålla kvar användare även om marknaden för E-sport i sin helhet fortfarande är relativt omogen. Emissionen stänger den 4:e juni och emissionslikviden är tänkt att gå 50/50 till investeringar i ny teknik och finansiera förvärv inför den planerade noteringen på Alternative Investment Market (AIM LSE) Q2/Q3.

Analys International Gaming Systems

Teckna i IGS här

Nyemission i Raytelligence. Raytelligence är ett svenskt radarteknikbolag som utvecklar sensorer för äldrevård och övervakning av maskinutrustning.  Bolaget grundades år 2015 pch har nyligen lanserat den molnbaserade sensorplattformen EaZense som erbjuds till äldreboenden och kriminalvården. Nu söker bolaget ny finansiering för att skala upp produktion och försäljningsarbetet. I tillägg till falldetektion och närvaro håller Bolaget på att addera funktioner som lämpar sig för industriapplikationer. Systemet bygger på egenutvecklade algoritmer där AI kan spela en stor roll i framtida tjänsteutveckling och användningsområden. En framgångsrik emission tillsammans med det eventuella förvärvat av Innowearable AB för ca 30 MSEK kan resultera i en spännande tid framöver med stort värderingsspann.

raytelligence emission

Teckna i $RTG här

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.