Nyhet
6 Sep, 2024

VIMIAN: FÖRVÄRVAR IM3, KÖPESKILLING 84 MLN EUR

Uppdaterad:
6 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Djurhälsobolaget Vimian har tecknat avtal om att förvärva IM3 Dental Limited på Irland och 80 procent av IM3 i Australien, en aktör inom veterinärmedicinsk tandvårdsutrustning och produkter. Köpeskillingen uppgår till 84 miljoner euro plus möjlig tilläggsköpeskilling.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen är delvis finansierad genom en apportemission om 735.353 stamaktier och lika många C-aktier till ett totalt värde om cirka 5 miljoner euro som återinvestering i Vimian.

En prestationsbaserad tilläggsköpeskilling om maximalt 60 miljoner euro kan komma att utbetalas över en femårsperiod, villkorad av "ambitiösa ebitda milstolpar".

IM3:s samlade årsomsättning för de senaste tolv månaderna per juli 2024 uppgick till omkring 35,9 miljoner euro med ett ebitda-resultat på omkring 7,7 miljoner euro.

IM3 säljer direkt till veterinärkliniker och via distributörer, har 85 medarbetare samt kontor i USA, Australien, Irland och Storbritannien.

Förvärvet väntas ha marginell påverkan på Vimians vinst per aktie under innevarande år och förväntas slutföras runt den 1 oktober 2024.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.