Nyhet
23 Jan, 2024

ZICCUM: TVÅ NYEMISSIONER OM 13,5 MLN KR (OMS)

Uppdaterad:
23 Jan, 2024

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ziccum har beslutat om två nyemissioner, där en är riktad till Global Corporate Finance, GCF, och den andra en företrädesemission. Den riktade nyemissionen uppgår till 4,2 miljoner kronor och företrädesemissionen uppgår till 10,4 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ziccum och GCF har ett avtal, där Ziccum kan påkalla ytterligare investeringar från GCF i utbyte mot nyemitterade aktier. Teckningskursen i den riktade nyemissionen är 6:80 kronor per aktie.

Teckningskursen i företrädesemissionen är också 6:80 kronor och varje ägare får en uniträtt. Nio uniträtter berättigar till teckning av en unit, bestående av en aktie och en teckningsoption av serie TO5.

På måndagen avslutade Ziccum-aktien handeln vid 6:96 kronor.

Efter emissionskostnader om cirka 1 miljon kronor tillförs Ziccum en initial likvid om totalt drygt 13,5 miljoner kronor, förutsatt att företrädesemissionen fulltecknas.

Den riktade nyemissionen medför en utspädning om runt 4,3 procent av kapitalet och rösterna för befintliga aktieägare, utan hänsyn tagen till företrädesemissionen.

På tisdag klockan 13.00 håller styrelseordföranden Fredrik Sjövall en digital pressträff och frågestund.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.