Press
10 Apr, 2024

Zoomability Int AB: Avtalet kring JV I Kina uppsagt

Uppdaterad:
10 Apr, 2024

För någon vecka sedan fick vi indikationer på att det JV-avtal Zoomability skrev på med Shandong Xinyue Health Technology Co. LTD den 8 mars hade stött på problem med registreringen hos myndigheterna. Vi har idag fått officiellt besked att så var fallet på grund av regulatoriska förändringar kopplat till Xinyue. Varför i detalj, har vi inte fått något tydligt besked om.

I punkt 11.3 i avtalet finns det reglerat vad som ska ske om ovanstående problem uppstår, viket är att avtalet måste sägas upp och ingen av parterna äger rätt att kräva något skadestånd. Vi ser därför inte någon möjlighet att påverka situationen.

Vi är givetvis överraskade det som skett då vi inte fått någon indikation på att så skulle kunna vara fallet under de förhandlingar vi haft innan avtalet skrevs på eller i närtid efteråt.

Det här betyder inte slutet på vår ambition att producera och sälja Zoom Uphill och kommande produkter i Kina.

Sedan oktober 2023, då vi startade våra diskussioner med Xinyue Health, har vi faktiskt fått propåer från flera bolag i Kina som är intresserade av ett samarbete med Zoomability. Vi har därför idag redan aktiverat dessa för att snabbt kunna komma vidare.

Då vi redan kommit långt i planeringen hur produktionen och försäljningen i Kina skulle genomföras innebär det att vi nu har en relativt kort startsträcka. Det innebär också att vi förmodligen kommer att kunna ha en produktion igång i Kina senast början på 2025, dvs i linje med tidigare ambition.

Notera att det här inte kommer att påverka den ökning av försäljningsvolymen vi räknat med under 2024.

För mer information kontakta

Pehr-Johan Fager, VD
pj@zoomability.com
0709-203961

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.