Nanexa

Nanexa

NANEXA

Översikt

Nanexa är ett läkemedelsföretag som utvecklar långverkande injicerbara läkemedel baserade på PharmaShell®, ett egentutvecklat och patenterat system för läkemedelsdistribution som möjliggör kontrollerad frisättning av olika former av aktiva läkemedelssubstanser. Förutom att utveckla egna produkter har Nanexa samarbetsavtal med flera välkända läkemedelsbolag, däribland AstraZeneca och Novo Nordisk. Företagets aktie har varit noterad på Nasdaq First North Growth Market sedan 2020.
Lista
First North Stockholm
Sektor
Läkemedel
VD
David Westberg
Ordförande
Göran Ando

Nyemission Nanexa

Den 12 oktober inleds teckningsperioden för Nanexa och fortsätter fram till den 26 oktober. TradeVenue kommer att publicera material under hela emissionsperioden. Ni finner allt material på denna sida.

Om Nanexa

Nanexa är ett läkemedelsföretag som utvecklar långverkande injicerbara läkemedel baserade på PharmaShell®, ett egentutvecklat och patenterat system för läkemedelsdistribution som möjliggör kontrollerad frisättning av olika former av aktiva läkemedelssubstanser. Genom att använda PharmaShell som grund utvecklar Nanexa både egna läkemedel samt samarbetar med andra läkemedelsföretag för att kunna skapa produkter med deras aktiva substanser. Med Nanexas långverkande produkter reduceras behovet av daglig läkemedelsadministration, vilket resulterar i bättre följsamhet och minskade vårdkostnader. En kontrollerad och jämn frisättning kan också i många fall minska biverkningarna och potentiellt ge en bättre behandlingseffekt. 

Vanliga frågor om Nanexa

Vilken börs är Nanexa noterad på?
Vart kan man läsa mer om Nanexa?
Vilken sektor är Nanexa verksamma inom?
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.