9 Apr, 2024

Fastighetsmåndag (på en tisdag)

Uppdaterad:
9 Apr, 2024
Fastigheter

Ansökan lägenhet

Idag ska vi gå igenom en ansökan till hyreslägenhet som är lite intressant. Jag hyrde nyligen ut en lägenhet på 100 kvm och jag har angett några krav för de som kan tänkas få hyra. Kraven är inte extramt svåra tycker jag men ändå blir det svårt för vissa. Kraven jag satt är:

  • Maximalt 4 personer
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga rökare

Det rullade in fullt med sökande som vill hyra lägenheten och de allra flesta är fullt rimliga och sakerligen väldigt bra hyresgäster. Hade jag haft 10 lägenheter så hade jag enkelt kunnat hyra ut varsin till dem alla. En sökande sticker dock ut en aning. De har sökt och skickat med ett mail med lite info om sig själva.

De skriver att det är en skötsam familj och har en bra referens (så långt allt bra och det skulle kunna bli något). Sen kommer det var det bor idag vilket inte är av så stort intresse för mig. Därmot börjar de därefter rabbla upp sin familjesituation. De är totalt 8 personer i familjen (dubbelt så många som jag angett är okej) och tydigen har de också skulder som de betalar av varje månad. Men skulderna beror på gamla synder och tydligen har det inte gått att betala av dessa på de nästan 20 år som gått sedan skulderna uppstod…

Vidare visar det sig att de även röker “men bara utomhus” (och inte så ofta och de försöker sluta). De kan inte heller flytta in den aktuella dagen utan vill ha inflyttning en månad senare än angivet (de tycker tydligen att jag ska stå med en tom lägenhet och ta den kostnaden för dem) och de kan inte komma och titta inom närmsta månaden för då är de på semester. Semester förresten, de har inga jobb för tillfället men den ene av dem har “jobb på G”. Jag är antagligen lite gammaldags av mig men jag tänker att för att ha semester behöver man väl ha ett jobb att ha semester ifrån?

Det tillkommer också en liten passus och det är att de kan inte heller betala någon deposition eftersom de inte har några arbeten. Men de har bostadsbidrag, A-kassa och föräldrapeng. De anger inte heller något namn på sig själva utan avslutar bara mailet med “MVH”. Det kan tilläggas att mailet även innehåller fullt med emojis.

Jag är den första att tycka att alla människor skall få göra som de vill och det gäller även här. Det lär dock inte bli någon lägenhet när man inte kan följa ens de enklaste instruktioner och inte heller när jag ska betala hyran via min skattesedel. Jag önskar dem dock lycka till med sitt lägenhetsletande.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.