26 May, 2021

Ge bort aktier i present!

 

Klicka på bilden för att se filmen

 

Aktier i present - så gör du!

 

Hur ger man bort aktier i present? Har ni någongång undrat hur man gör om man vill ge bort aktier eller fonder i present? Det har vi och häromdagen såg vi ovanstående klipp som svarar på alla frågor. Vi har vid flera tillfället gett bort aktier i present till barn och ungdomar i vår närhet och alltid använt oss av alternativ nr 2 i ovanstående genomgång. Det vi hade önskat var att våra innovativa nätmäklare skulle hitta ett smidigt sätt för oss som vill introducera ungdomar till sparfenomenet aktier. Kanske kommer det framöver när de är färdiga med alla mer eller mindre meningslösa feautures som ändrade färger och ballonger i appen.

Att ge bort aktier i present är en bra present framförallt för att det kan innebära att den som får gåvan kan få ett intresse för aktier och investeringar. Detta är enligt oss ett av de bästa intressen man kan ha för det skapar möjligheter till frihet och det kan dessutom ge vänner för livet! En av de största kamperna vi utkämpar är den att försöka förklara för gemene man att aktier inte är ett lotteri, något hokus pokus eller bara för de rika. Aktier är det enklaste sättet för "vanligt folk" att skapa sig ett kapital. Man behöver inte ens någon särskild kunskap, det räcker gott att köpa andelar i en indexfond för att ta del av aktiernas fantastiska värdeskapande.

 

Fler tips om presenter och sparande

 

Spara till barn

Ge bort aktier i present (EFN)

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.