8 May, 2023

Krismöte i SBB

Uppdaterad:
8 May, 2023
Krismöte i SBB efter dagens ras

Idag kom domen som ingen, förutom vissa aktieägare och bolaget själva, blev förvånade över. S&P sänker SBB:s kredit-rating till BB+ vilket är det första av betygen som klassas som “skräp”. Mycket dåligt för aktien och vi såg idag hur SBB B rasade med inte mindre än 19,9%. D-aktien stannade inte där utan den tappade hela 25,6%.

Ikväll har SBB krismöte

Styrelsen i SBB har enligt uppgift styrelsemöte ikväll och vi blir inte förvånade om det under morgondagen kommer besked om såväl inställd utdelning som att vissa ägare blivit margincallade. Tråkigt när det händer men tyvärr sånt som är förknippade med aktieköp för lånade pengar.

Vad ska SBB göra?

Vi har faktiskt fått frågan idag om det finns någon räddning och utifrån sett så borde det här gå att reda upp. Problemet är allt det korsvisa ägandet och all den finansiella engineering som pågått under en längre tid. den blir svår att fixa till nu i kristider. Men bortsett från det så borde det finnas gott om värden i fastigheterna och vid en konkurs kommer konkursförvaltaren ha många kåkar att sälja och vi gissar faktiskt att samtliga fordringsägare skulle få betalt vid en konkurs.

Det skall dock bli intressant at se vad styrelsen fattar för beslut.

Idag stängde SBB B på 8,41 kr och SBB D på 9,90 kr.

 

Läs mer om SBB hos Aktiepappa

SBB Säljer och säljer

SBB fortsätter trixa

Ytterligare en storägare lämnar SBB

SBB:s VD anhållen 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.