5 Jun, 2023

LEI för Kapitalförsäkring

Uppdaterad:
5 Jun, 2023
LEI
-innehåller affiliatelänk-

 

Skaffa LEI

 

Har ni också fått ett meddelande från er nätbank om att det från 1 juli krävs en LEI-kod även för kapitalförsäkringar? Det har i alla fall vi och trots att det är störigt att behöva genomföra den här typen av till synes meningslösa symbolhandlingar så är det bara att tugga i sig och skaffa skiten. Anledningen till denna förändring är att finansinspektionen har beslutat att alla juridiska personer som handlar med marknadsnoterade värdepapper på en kapitalförsäkring kommer att behöva identifieras med LEI-kod (Legal Entity Identifier) från och med 2023-07-01.

Här nedan finner ni länk till det företag vi använt för att skaffa en LEI-kod. Länken är en sk affiliatelänk och vi får en liten kickback om ni använder den. Vi hade gärna sett att vi istället kunnat ge rabatt till våra läsare men någon sådan deal har vi inte lyckats uppbåda. 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.