27 Jun, 2024

Lurade på amerikanska fastigheter

Uppdaterad:
27 Jun, 2024
Bluff, Fastigheter

Kursförsäljare och mentorer

Så då var det dags igen. Dags för ett nytt katastrofreportage från en "kund" som blivit lurad aveller ihop med kursförsäljare inom finans. Den här gången finns det återigen en koppling till pyramidgänget Balansekonomi och Rika Tillsammans. 

En dam (det är väldigt ofta damer) har gått på kurs och fått en “mentor”. Denna mentor har sedan hjälpt till att introducera henne för en “entreprenör” med fina filmer och fina ord som lovar passiv inkomst via fastigheter bla bla bla. 

SvD har skrivit en artikel om hur hon lurades av sin mentor att köpa fastighet i USA via något som tydligen heter Solid Capital Group. Det låter ju stabilt men det var det inte. 

Det finns inga passiva inkomster via direktägande av fastigheter

Detta är något jag predikat många gånger och säger det igen. Vill man ha passiv inkomst så får man försöka hitta vettiga noterade fastighetsbolag med utdelning. Att köpa fastigheter, särskilt långt bort kommer kräva stor arbetsinsats på ett eller annat sätt!

Se upp för mentorer

En sak som slagit mig är atti princip alla bluffmakare inom finans och fastighet jobbar med sk mentorer. Det slår nästan aldrig fel och därför tycker jag att man ska höja ett varningens finger bara det ordet är med i presentationen eller upplägget. Läs mer om senaste bluffen i artikeln nedan.

Läs mer om Solid Capital Group 

 Drömmen om passiv inkomst 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.