19 Sep, 2021

Ny kryptofond lovar 15 % avkastning i månaden...

 

 

 

Det låter lite som den där investerarbluffen Mind Capital som vi tidigare skrivit om här på bloggen. Vi har försökt hitta uppdateringar kring hur Mind Capital gått men det enda vi hittar är folk som skriver på sociala medier om att de ännu inte fått ut några pengar. Företaget skyller på att det tar tid med KYC eller något sådant. Vi blir bara mer och mer övertygade om att pengarna är borta och att alla investerare är blåsta.

 

Investeringsfonden Ojfan

 

Den här nya fonden då? Jo den är initierad av någon dömd mördare som tydligen friats efter 13 år i fängelse. Oklart om han var oskyldig eller vad felet var och det är inte så intressant i sammanhanget. Han har i alla fall skapat någon förening för att investera i en fond för Kryptoinvesteringar och döpt den till Ojfan. Ja ni hörde rätt. Där ska de rikta in sig på "hjälpa arbetslösa, sjuksrivna och pensionärer att investera i kryptovaluta". De ska med andra ord lura de ekonomiskt svagaste i samhället. Vi hoppas verkligen att ingen går på det här uppenbara bluffförsöket och att ingen blir drabbad trots att bara namnet på föreningen borde göra att alla som eventuellt sätter en krona i den investeringen får skylla sig själva. Det klassiska uttrycket "Låter det för bra för att vara sant så är det oftast det".

 

600 dagars spärr

 

Pengarna spärrade i 600 dagar. En del i investeringen verkar vara att man får inte ta ut sina pengar förrän tidigast efter 600 dagar. Något som känns igen från andra pyramidspel? Vi tycker också att man ska fundera på varför man ska lita på en person som ger investeringstips. Vad har personen för bakgrund för att kunna ge seriösa tips? Att ha suttit felaktigt dömd vet jag inte om vi skulle kalla för en rimlig kvalifikation. Sen ska man alltid fråga sig vad personen i fråga har att vinna på att just jag investerar i den här fonden, aktien eller liknande. Efter att ha ställt oss ovanstående frågor väljer vi att höja ett varnlingens finger för den här investeringen och i artikeln vi läste om det så lärde vi oss något annat; Schibstedt, ni vet mediakoncernen som äger bland annat Aftonbladet. De har en egen sparekonom.

 

Läs mer om misstänkta investeringsbluffar

 

Äntligen tar finanstidningarna tag i Better Globe

Varning för Mind Capital

Experterna varnar 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.