14 Mar, 2021

Veckans bästa ekonomiblogg!

 

 

Dags att sammanställa veckan som gått och för vissa har det varit en fantastiskt vecka och för andra en lite mindre vecka. Själva har vi haft en riktigt skitvecka rent personligt med en del tid på sjukhus med lilltjejen vilket gör veckan till rena skiten men portföljen har varit glad. Något som är svårt att glädjas åt när inte familjen mår bra. Här kommer i alla fall de inlägg som vi tycker gett oss mest glädje och nytta i veckan:

Thokes invest skriver ett mycket provocerande inlägg om skatt Eller nåja, rubriken är mycket provocerande i alla fall. Läsvärt är det likaväö!

Sparo levererar som vanligt en uppsjö av läsvärda inlägg. Det som vi gillade mest i veckan var ändå inlägget om "medelstalin" som inte var vänster. Lite som SVT som inte är vänster enligt vissa... 

Snålänningen grottar ner sig i begreppen om rabatt eller premie i investmentbolag. Ett ämne som är intressant och som fler borde läsa om anser vi.

10-årsplanens protfölj har passerat 2 miljoner och vi passar på att gratulera!

När vi ändå gratulerar passar vi på att gratulera vår bloggkollega Slimis som fortsätter göra fina affärer. Alla som mot förmodan inte läser hans blogg uppmanar vi att göra det. Det här är en kille som verkligen personifierar det fina med aktieinvesteringar. Ett sant föredöme!

Investera pengar skriver om Investmentbolaget Spiltan som omges av rykten om börsnotering på en "riktig" börs inom kort. Det gör att vi faktiskt blir lite sugna på att köpa aktier i bolaget. Tidigare har vi avstått då vi tycker handeln på Pepins (där Spiltan är noterade) är lite för bökig.

Själva har vi skrivit om den nya form av rasism som sprider sig bland företag. Nu ska man tydligen registrera företagen utifrån ägarens hudfärg. Det låter som något man ägnade sig åt i Sydafrika på den gamla onda tiden. Usch!

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.