28 Jun, 2018

Vem är aktiepappa?

Uppdaterad:
24 Jan, 2023

Vem är Aktiepappa? - ekonomiblogg

Efter att vi flyttat vår blogg till Tradevenue har vi fått flera frågor om vilka vi är från nya bekantskaper och vi har ju inte hunnit få in en riktigt snygg presentation ännu men här kommer i alla fall ett  inlägg där vi presenterar oss lite.

aktiepappa

Aktiepappa kallar jag mig och jag är en kille, på dryga 30 år och jag har varit intresserad av aktier i olika nivåer ända sedan jag fick min första aktie vid 10 års ålder ungefär.  Genom åren har aktieintresset gått i vågor och från tid till annan har det funnits lite mer eller lite mindre pengar placerade. Bland annat husköp och annat har fått gå före.

Jag är förälder åt tre barn och jag har försökt hjälpa dem att skapa ett intresse och en förståelse för aktier då detta enligt mig är det absolut bästa sättet att skapa sig ett kapital som i framtiden skänker frihet. Jag har lyckats ganska bra om jag får säga det själv. Bland annat har vi varit på bolagsstämma tillsammans några gånger.

Bloggen Aktiepappa driver jag ihop med min aktieintresserade flickvän AKA Aktieflickvännen.

Till vardags driver jag eget företag i fastighetsbranschen och den absoluta merparten av mina investeringar är gjorda i det egna företaget. Av denna anledning investerar jag ytterst sparsamt i fastighet- och byggbolag på börsen då jag anser mig tillräckligt exponerad i denna bransch. I takt med att intresset för börsen blivit större och större de senaste åren har allt fler pengar hamnat i portföljen och aktier och investeringar har nästan blivit som ett beroende. Ett bra beroende. Dels har jag en långsiktig portfölj i Avanza och dels en mindre portfölj som ligger kvar hos Nordnet där jag handlar lite kortsiktigt och mer aktivt. Denna portfölj används mer eller mindre som en ren IPO-portfölj.

Vi bloggar om de tankar vi har om börsen i stort, enskilda bolag som vi tycker om eller som vi inte tycker om, allmänna tankar om ekonomi och sparande. Ja ni får läsa så ser ni men det kommer vara både högt och lågt. En hel del fastighetsrelaterade inlägg utlovas också för de som väljer att följa oss.

Jag älskar att diskutera så kommentera och ifrågasätt gärna. Det är det som skapar eftertanke vilket i sin tur leder till klokare beslut.

Flickvännen då? 

 

pippi

Ja, det finns en sådan också i aktiepappans liv och här på bloggen. Liksom Aktiepappan är Aktieflickvännen också mycket intresserad av ekonomi och aktier. Och man kan på sätt och vis säga att det var genom vårt gemensamma intresse vi träffades. Våra konversationer bestod i början av aktier, vilket kan verka lite torrt kanske men ack vilken lyckoträff.

Så vem är flickvännen? Jo, hon är några år yngre än pappan, arbetar i bland mer än hon borde och lägger alldeles för mycket tid på att studera börsen och dess nyheter. Hon påminner om Pippi Långstrump på många sätt, även hon gillar att ha sina pengar i portfölj, sova med fötterna på huvudkudden (ja, aktiepappans säng står i fel riktning). Precis som Pippi Långstrump tar hon plats utan att fråga om lov och förväntar sig inte att bli räddad av "storebror" (läs samhället) utan målet är att bli som Pippi, ekonomiskt oberoende och äga sin egen frihet.

I dagsläget jobbar Aktiepappa och Aktieflickvännen tillsammans med en portfölj på ca 4.700.000 kr och i Aktiepappas bolag ligger det ytterligare 8.300.000 kr som förvaltas enligt principen ”byrålådan”. Där i ligger det bara ett fåtal bolag, samtliga med hyfsad utdelning; Svolder, Investor, HM, SEB, Ericsson och Volvo.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.