14 Mar, 2023

Ska man rygga Sebbe?

Uppdaterad:
14 Mar, 2023

Skidskytte på världsnivå har rätt bra prispengar och Sebastian Samuelsson drog in 682 000 kr i rena prispengar under VM förra månaden. Så klart en struntsumma jämfört med vissa andra idrotter men det verkar handla om runt 3-6 miljoner kronor per år som kommer in i de största svenska stjärnornas bolag. Som då är en kombination av pris- och sponsorpengar. 

Det som var lite kul i sammanhanget var när han under en intervju fick frågan vad han skulle göra för prispengarna från VM och sa “Imorgon är det börsöppning igen och då gäller det att vara aktiv från start”.

När han på Twitter fick frågan vad han skulle köpa blev svaret att han var sugen på Castellum.

 

Lite oväntat (men kul!!!) svar tycker jag från en 25-årig idrottskille som dragit in ordentligt med pengar på kort tid, där jag hade gissat på något mer “spännande”. Inte minst i dessa tider där väldigt många jag pratat med eller följer har sålt Castellum då man är besviken på den plötsligt inställda utdelningen och kommande nyemissionen. Men Sebbe tänker långsiktigt och förhoppningsvis så sparade han lite torrt krut eller så räknar han med att det kommer in nya pengar så han kan teckna nyemissionen senare i vår också. 

Nyemissionen ja, villkoren är inte klara men det behöver man inte grubbla så mycket på tycker jag även om jag sett att många har frågor om villkoren. 

Förutsättningarna är rätt tydliga även om vi inte vet exakt hur många nya aktier som ska ges ut till vilket pris. Castellum har idag ett börsvärde strax över 40 miljarder och ska ta in ungefär 10 miljarder i emissionen. Det vill säga du som äger Castellum idag bör vara redo att stoppa in ungefär 25% av ditt aktuella värde.

Så har du aktier i Castellum för 40 000 kr bör du ha runt 10 000 kr redo att stoppa in under andra kvartalet 2023. I vårt fall betyder det runt 80 000 kr som ska in vilket blir en rätt betydande del av vårens utdelningar. Men vi kommer teckna fullt ut och har istället planerat att dra ner lite på de pågående köpen i Diös. 

Det här är alltså inga pengar som går förlorade utan när Castellum får in 10 miljarder från oss ägare blir bolaget 10 miljarder mer värt. Och använder de pengarna på ett klokt sätt i verksamheten så ska värdet på bolaget på sikt så klart stiga mer än vad det hade gjort utan dessa pengar.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.