24 Dec, 2022

Veckans jobb: Jultomte

God jul på er alla läsare. Jag hade egentligen planerat att ta en paus i veckans inlägg med extrajobb. Men så råkade jag komma på det här med att jobba som jultomte lite mer strukturerat. För det verkar faktiskt vara rätt lönsamt för den som är villig att kuska runt hela julafton.

Jag såg i en lokal Facebookgrupp att en gubbe var bokad vare hel timme från kl 11 till kl 19 och nu meddelade att han tyvärr inte kunde ta sig an fler förfrågningar. Vilket många var besvikna över då efterfrågan tydligen var ännu större. Han tog 750 kr per besök, vilket alltså ger 6 750 kr på en arbetsdag. Hur han skattar för dessa pengar är oklart. Han krävde dessutom att de som bokade skulle bo inom en radie på 3 km från centrum (för att hinna runt) så han kan inte få alltför hög drivmedelskostnad.

Själv har jag blivit för gammal, trött och rik för att hugga när jag såg att efterfrågan var större än utbudet. Så jag prioriterar eget julfirande istället för att jobba som tomte idag.

Nio besök under en dag som med ett besök i timmen är riktigt klent jämfört med Mikael som tydligen hinner klämma in 25 familjer på en dag.

Så klart viss uppoffring att jobba på julafton för de flesta, men för den utan egna barn i närmaste omgivningen kanske det inte spelar så stor roll och för vissa kan det nog till och med kan vara trevligt att komma ut och se hur andra firar jul istället för att sitta själv. Och som med allt får man jämföra det med annat och väga fördelar mot nackdelar. Jobba en dag på julafton eller en vecka på ett annat jobb.

Hur ni än firar där ute hoppas jag i alla fall att ni hittat något som passar er och att ni har en trevlig jul!

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.