3 Nov, 2022

Castellum Förvaltnings Yield 11.2%

Idag äger jag 2 fastighets aktier i portföljen och brukar värdera dessa utifrån förvaltningsresultat / aktiepriset = "förvaltningsyield" eller EPRA Yield. Det är ur förvaltningsresultatet som bolagen ger utdelning till sina aktieägare. Nyckeltalet säger oss ingenting om underliggande fastighetsvärdet är dyrt eller billigt, utan endast om intjäningsförmågan och förvaltningen av fastigheterna.

 

Ovan ser ni förvaltningsresultatet blå linjen och den röda är utdelningen. Nedan är värderingen av aktien och förvaltningsresultatet 2022 Q4 har jag lagt in en förväntad resultat på. Ett antagande från min sida för att kunna se hur värderingen ser ut på ett ungefär just idag. 

 

Bilden nedan är hämtad från ett google ark som är öppen för alla, där aktiekursen uppdateras automatiskt. Dagen då kvartalsrapport släpps registrerar jag aktiekursen. Jag har lagt in mitt antagande för 2022 Q4 till 14 kr/aktie och till dagens kurs blir värderingen då 11,1%. 
 

Substansrabatt 51%
Yield (Förvaltning/Aktiekurs) 11,1%
Snitt senaste 4 kvartal 8,7%

Snitt 6,8%

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.