21 Jul, 2022

Grundpelare nr 3: Hög Sparkvot

Mitt motto med sparande och investering grundar sig på 4 pelare. "Låg Belåning, Låg Konsumtion, Hög Sparkvot och Investering i utdelande bolag med låga courtage avgifter. Följer jag det här, kommer jag nå mitt utdelningsmål mycket snabbare och kunna styra min egna tid såsom jag vill ha det. Tror att det inträffar inom 8 år och då är jag 50 år gammal. Nedan kommer 3:e pelaren.


Hög Sparkvot - Sparkvoten beror på de 2 övriga pelarna som jag skrivit om tidigare. Ha en Låg belåning och Låg konsumtion, så kommer din sparkvot att automatiskt bli högre för varje år så länge du har en inkomst som ökar. Det är alltid enklare att styra sina kostnader än vad det är med sina inkomster, men jag räknar ändå med att få löneförhöjning varje år och det innebär inte att jag kommer öka mina kostnader samma takt. Sparkvoten kommer då bli högre för varje år. Enkelt förklarat öka dina intäkter, medan kostnader står still eller minskar.
 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.