18 Oct, 2019

Grym portfölj med +60900kr avkastning

Det var väldigt längesen som jag skrev om Bolåneportföljen. Kortfattat är det en portfölj där jag belånade lägenheten och investerat pengarna i främst preferensaktier och räntebärande instrument i början av sparexperimentet. Målet har varit att slå bostadsräntan och redovisa resultatet efter att räntekostnaden, ISK skatten dragits av portföljen. Längst ner i inlägget finns det länkar till gamla och mina allra första inlägg gällande portföljen.

Jag var aktiv med portföljen från 201412 till och med 201901 i år, då jag bestämde mig för att betala av hela lånet och behålla vinsten som fick leva vidare i. Så kvar är vinsten, lånet är betalt och jag gör i princip inga transaktioner förutom utdelningar som kommer in återinvesteras direkt. Min förvaltning har gett mig en avkastning på totalt 60900kr och är den bästa av mina portföljer när det gäller sharpe kvoten som är uppe på 3,18, vilket är bra riskjusterad avkastning. Läs mer om Sharpekvoten hos UngaAktiesparare och Morningstar.

 

 

Mina första Bolåneportföljs inlägg
Exit Bolåneportfölj betalat av lånet
Summering 2015
Summering 2016
Summering 2017
Utökar Bolån med 330 000 kr

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.