25 Jul, 2020

Köpt Castellum. Veckorapport -0,34%.

Ännu en börsvecka är nu förbi och det är inte många transaktioner som gjorts från min sida förutom ett litet köp i Castellum och sedan har jag sålt Holmen, som jag hade satt kurslarm på. Via försäljningen betalade jag av på mitt Superlån, där belåningen nu är på låga 5,3% från att ha varit uppe vid 10% under april månad. Nya kurslarm är satt på köp ifall kurserna sjunker till de nivåerna och finansiering av köpen blir då belåning. 

I slutet av veckan hann jag med en mikro post i Bear Tesla X5, som jag gjort tidigare. Se transaktionerna nedan.

 

 

 

Min strategi med nya insättningar varje månad har varit ganska enkel som jag benämnt om tidigare enligt nedan. Jag har nu gjort en förändring och hållt inne både lönen och punkt 2 nedan fram till 1 September då en Magic Formula portfölj sätts upp. 

Enkel Strategi framöver
1. All nysparande från löner sätts in i portföljen 25:e varje månad.
2. Lika stor summa pengar dras från ett sparkonto (som varit utanför börsen) 10:e varje månad, fördelad på 20 månader.  10/20 ggr kvar.

 

- Köpt Castellum, Sålt Holmen
- Belåning 5,3%
- Dagar sedan topp 156
- Tillbaks till ATH krävs +8,2%
- Utv i år: +1,64%. Index: +1,50% 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.