18 Jul, 2021

Månadskostnad Nissan Qashqai 2127kr

Nu har det gått 3 år och 10 månader (gäller Juni månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna (20170801) för 200000 kr och betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Parkeringen skulle kostat lika mycket vilken bil jag än ägde. Däremot har jag med service och biltvätt med tillbehör såsom bilschampoo, tvättsvamp, spolarvätska mm. Jag skiftar exempelvis däcken själv och förvarar dem i källaren, så där försvinner den kostnaden.

Kommer vara intressant att se vad en Nissan Qashqai verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskning som bilen kostat mig har jag fört statistik över. Under Maj och Juni månad hade jag kostnader (totalt 1806 kr) som tvätt, spolarvätska, byte av vindrutetorkare och sedan köpte jag även luftfilter och pollenfilter som jag bytte själv för första gången då mitt serviceavtal har gått ut. Kollade video från Youtube. Nu är det endast oljebytet kvar som jag kommer att anlita någon bilservice firma för. Även fordonsskatten fick jag betala under juni, 909kr. 

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av bilpriser för att värdera vad bilen skulle säljas om jag sålde den själv. (4700 mil). 

Värdeminskning 56500
Försäkring 16334
Service 8000
Däck 7520
Övrigt 4862
Fordonsskatt 4624
  97840
   
Antal mån 46
Månadskostnad 2127

 

Min månadskostnad hamnar då på 2127 kr  (97840 / 46 månader). Nu känns det som om månadskostnaden inte kommer sjunka mer än detta och kostnaden har inte varit alls så dyrt för en ny bil tycker jag. Du som är ute efter en billig bil, se till att köpa en bil som redan haft sin stora värdeminskning för det är den kostnaden som är störst.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.