9 Jun, 2023

Mina uppsatta mål för 2023

Uppdaterad:
9 Jun, 2023

Varje år sätter jag lite mätbara och enkla mål, för det här året satte jag nedan.

  1. Slå OMX Stockholm All-Share Cap GI
  2. Förvaltningsavgift 0,2%
  3. Minimera insättningar
  4. Fokus hälsa, kost, träning och meditation
  5. Springa midnattsloppet under 1h
Utveckling
  1. Ett av målen är att slå index och det ser bra ut just nu för min del. Borde kunna slå det tycker jag, men vi får se.
  2. Förvaltningsavgift så här långt 0,08%
  3. Ett av målen (3) är att minimera insättningar och tänka på värdet av pengarna just i nuet idag och inte värdet av pengarna i framtiden. Så det är mer en inställning på att njuta, konsumera och inte tänka “måste” in med mer kapital i portföljen. Trots det blir det ändå sparande, för jag blir inte lyckligare av konsumera. Tankesättet kan jag ha för att jag redan har byggt upp en ordentlig portfölj som kommer växa till sig om 10 år. Så länge jag är frisk, jobbar med det jag gör idag kommer jag nå mitt mål med en tidig pension om jag så vill det. Tror inte att jag nånsin kommer sluta helt att jobba, men att ha den val möjligheten betyder nog grymt mycket för mig. Allt bygger såklart på att dagens finansiella system håller sig intakt, blir ibland osäker på det faktiskt.
  4. Fokus på hälsa, kost och motion har också ökat. Tränar mer och tänker på vad jag äter även om jag kan bli bättre på det. Mediterar ibland.
  5. Springa midnattsloppet under 1h känns idag 50/50. Har haft en sommarinfluensa som hållt i sig nu i 2 veckor och har inte kunnat träna något, men hade kommit igång väldigt bra. Senaste tiden sprang jag ett tempo på 5:53 min/km, men midnattsloppet är en tuffare bana. Som sagt vi får se
Löpning

Ser ut som att jag i alla fall kommer uppnå 4 av 5 uppsatta mål vilket jag är stolt över. Viktigt med mål i livet, både små och stora. Det håller än sysselsatt, fokuserad och målmedveten.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.