16 Feb, 2021

Nissan Qashqai Månadskostnad 2265kr

Nu har det gått 41 månader (gäller Januari månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna (20170801) för 200000 kr och betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Parkeringen skulle kostat lika mycket vilken bil jag än ägde. Däremot har jag med service och biltvätt med tillbehör såsom bilschampoo, tvättsvamp, spolarvätska mm. Jag skiftar exempelvis däcken själv och förvarar dem i källaren, så där försvinner den kostnaden.

Kommer vara intressant att se vad en Nissan Qashqai verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskning som bilen kostat mig har jag fört statistik över, längre ner i inlägget. Under Januari månad köpte jag spolarvätska, den kostnaden har jag lagt.

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av bilpriser för att värdera vad bilen skulle säljas om jag sålde den själv. (4300 mil). När jag värderar bilen idag så har den gått upp några hundralappar i värde vid jämförelse med förra månaden.

 

Värdeminskning 56000
Försäkring 13683
Service 8000
Däck 7520
Övrigt 3965
Fordonsskatt 3715
  92883
   
Antal mån 41
Månadskostnad 2265

 

 

 

Min månadskostnad hamnar då på 2265 kr  (92883 / 41 månader) och kommer såklart att sjunka varje månad. Det känns inte alls för dyrt att ha en ny bil, när jag ser dessa siffror. Du som är ute efter en billig bil, se till att köpa en bil som redan har haft sin stora värdeminskning för det är den kostnaden som är störst.

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.