18 Jul, 2019

Nordea Q2 - Sänker utdelning?

Nordea presenterade kvartalsrapporten för Q2 och sjönk på rapporten med 6,3%. Banken är mitt 8:e största bolag i portföljen och jag har ägt det till och från. Mina tidigare köp i banken har varit lyckade, som sträcker sig tillbaks till 2013. När Nordea bytte säte till Finland så går det inte att se tidigare köp/sälj händelser hos Avanza och bilden nedan är en gammal bild som jag hittade. Tillsammans med dagens bild kan man se mina transaktioner i Nordea sedan 2013. 

 

Nordea har inte direkt varit någon tillväxt maskin, utan en mer slow grower som Peter Lynch skulle kallat det. Inte ens kanske det för de hade knappast någon tillväxt. När jag handlat i Nordea så har jag försökt att göra det runt p/e talet 10 och helst under. Om man tittar på bilden nedan från Börsdata så kan man se att vinsten knappast rört sig under dessa 10 år, men själva kursen har varit ganska volatil.

Köpa under P/E 10 har därmed lönat sig. Om jag räknar på P/E talet idag på rullande 12 månaders vinst (6,08 kr), så blir P/E = 10,7. Det är förutsatt att Q3 och Q4 blir oförändrad. Min syn på Nordea är att avvakta och varken köpa/sälja.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.